Versoepelingen corona maken vakantie mogelijk!

vakantie

Corona, het meest besproken onderwerp van vele maanden. Eindelijk lijkt er langzaam maar zeker een eind te komen aan de coronacrisis. Vorig jaar bleven veel Nederlanders thuis. Ze vierden vakantie in eigen land of lieten de vakantie helemaal aan zich voorbij gaan. Er is vorig jaar dan ook ontzettend veel geld uitgegeven aan het verbeteren van de woning, een nieuwe auto of een ander doel.

Waar kun je weer naartoe op vakantie in 2021?

Kun je niet wachten om weer op vakantie te gaan? Allereerst is het natuurlijk goed om een coronatest te doen. Daarnaast is het goed om te weten of je een PCR test met certificaat nodig hebt. Deze test is te verkrijgen bij How Are You Diagnostics. Momenteel zijn de volgende Europese landen weer te bezoeker zonder dat je bij terugkeer een negatieve coronatest nodig hebt. Ook hoef je bij terugkeer uit deze Europese landen niet in quarantaine.

  • Duitsland
  • Italië
  • Oostenrijk
  • Luxemburg
  • Polen
  • Tsjechië
  • Slowakije

Ik mis Frankrijk in dit lijstje, klopt dat?

Veel Nederlanders gaan jaarlijks op vakantie in Frankrijk. In bovenstaand lijstje is Frankrijk echter niet terug te vinden. Frankrijk wil graag weer toeristen ontvangen, maar de Nederlandse overheid heeft Frankrijk nog als oranje gebied gekenmerkt. Dat wil zeggen: alleen noodzakelijke reizen. Bij terugkeer uit Frankrijk dien je dus nog in quarantaine te gaan en je hebt een negatieve test nodig om Nederland überhaupt binnen te komen.

Reisadvies kan zo weer veranderen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het reisadvies ook zo weer aangepast kan worden. Dit hebben we al gezien in Griekenland. Eerder dit jaar was het weer mogelijk om naar Griekenland te reizen (ook voor niet noodzakelijke reizen). Het aantal besmettingen liep echter te snel op, waardoor het reisadvies toch weer aangepast werd. Dit soort situaties kunnen ook voorkomen wanneer je dus op vakantie bent in het desbetreffende land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *