Voorbeelden van bijzondere beroepen

Iemand met een beroep als accountant, bouwvakker of verpleegkundige hoor je regelmatig voorbijkomen. Het is dan altijd interessant om iemand over zijn of haar baan te horen vertellen die een wel heel bijzonder beroep heeft. In dit artikel vertellen we over een aantal van deze bijzondere beroepen. 

Uitvaartverzorger

Wanneer iemand vertelt dat hij of zij werkt bij bijvoorbeeld een uitvaartverzorging in Heerenveen of uitvaartverzorging in Sneek klinkt dat al snel als een lugubere baan. Het is namelijk een baan waarbij je werkt met overledenen. Toch kan het voor sommigen een heel mooi beroep zijn. Een uitvaartverzorger regelt en verzorgt uitvaarten en daarnaast helpt de uitvaartverzorger nabestaanden bij alle beslissingen die ze in de korte tijd na het verlies van hun dierbare moeten nemen. Dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, want je krijgt veel met emoties te maken, maar sommige mensen zien deze baan als hun roeping. 

Clini Clown

Misschien keek je vroeger vaak naar Bassie & Adriaan en wilde je dit zelf worden: clown. Een clown is een bijzonder beroep op zich, maar nog bijzonderder is de speciale tak hierin: Clini Clown. Een Clini Clown moet specifieke kwaliteiten bezitten. Je moet kinderen en mensen met dementie weer zichzelf kunnen laten zijn. Dit doe je door middel van spellen die de zintuigen en de fantasie prikkelen. Daarnaast moet je je goed kunnen inleven in de belevingswereld van degene voor wie je speelt. Een theateropleiding is dus meestal wel vereist. 

Straaljagerpiloot

Vliegen in een F-16 of in een F-35 is voor bijna alle jongens wel een droom. Hoe mooi zou het dan zijn als je hier je brood mee kunt verdienen? Bij de luchtmacht kun je, als je door de vele keuringen heen komt, straaljagerpiloot worden. Met dit beroep word je ingezet om missies in het buitenland te doen of om het luchtruim van Nederland te bewaken. Verder kun je met dit beroep ook vliegen in bepaalde helikopters en vliegtuigen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *