Voorkom lekkage bij een dakkapel

lekkage dakkapel voorkomen

Heb jij een dakkapel of ben je van plan om er een te laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt geplaatst en gemonteerd, om lekkage te voorkomen. Een lekkage in je dakkapel kan namelijk leiden tot verschillende vormen van wateroverlast, welke lastig te traceren zijn. Hoewel je vrijwel nooit zeker een lekkage kunt voorkomen, kun je genoeg voorzorgsmaatregelen treffen zodat het risico aanzienlijk verkleind wordt!

Kies de juiste dakbedekking voor je dakkapel

Na plaatsing van de dakkapel, is het belangrijk dat de juiste dakbedekking wordt aangebracht. Bij een dakkapel met een plat dak wordt er vaak gebruik gemaakt van EPDM dakbedekking. Dakkapellen met een schuin dak worden veelal afgewerkt met dezelfde dakbedekking als de rest van het dak. Denk hierbij aan dakpannen of rietbedekking. 

Zorg voor een goede afvoer van het regenwater om lekkage te voorkomen

Zorg voor een goede afvoer van regenwater met een verholen goot tussen de zijkant van de dakkapel en de pannen. Een verholen goot zie je bijna niet, omdat de pannen nagenoeg strak tegen de dakkapel liggen. Dit kost vaak wat meer dan bijvoorbeeld, maar zorgt wel voor een mooier en luxer uiterlijk van je dakkapel. Het is uiteraard ook mogelijk om de dakkapel met lood af te werken. 

Blijf je dakkapel goed onderhouden

Om lekkages te voorkomen is goed onderhoud noodzakelijk. Denk hierbij aan het verwijderen van bladeren en vuil. Controleer dan ook direct de dakpannen rondom de dakkapel. Gebroken, missende of scheve dakpannen geven namelijk een grotere kans op lekkages. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *