Waar wordt PVC allemaal voor gebruikt?

We hebben allemaal een droomvloer in ons huis leggen. De een vindt een houten vloer mooi en de ander laminaat. In de meeste huizen vind je tegenwoordig een PVC vloer Hoogeveen. Naast dat PVC wordt toegepast in vloeren, wordt het voor nog veel meer dingen gebruikt. In dit blog gaan we daarop in. 

Bouwmaterialen

In de bouwwereld wordt heel veel gebruikt gemaakt van verschillende materialen. Ook heel veel materialen gemaakt van PVC. Het gaat hierbij vaak om hard PVC. Je kunt dan denken aan regenbuizen, buizen voor riolering, elektriciteitsbuizen, kabelgoten, raamprofielen, deuren en hekken.  

PVC op kantoor

Misschien komt het niet meteen in je op. Maar als je goed op je werkplek en kantoor kijkt, zie je ook heel veel PVC om je heen. Computerkasten en toetsenborden zijn gemaakt van hard PVC, maar ook bijvoorbeeld allerlei kantoorartikelen. Zie je nog meer dingen van PVC om je heen? 

Zacht PVC

Naast hard PVC bestaat er ook zacht PVC. Zacht PVC vind je thuis, maar je vindt ook heel veel dingen van PVC in het ziekenhuis. Thuis vind je het bijvoorbeeld terug in schoenzolen of in je vloerbedekking. Maar ook in je kleding en diverse verpakkingen en folies. In het ziekenhuis zijn bijvoorbeeld bloed- en infuuszakken, chirurgische handschoenen en inhalatiemaskers gemaakt van zacht PVC. 

Veelzijdig materiaal

PVC is eigenlijk een heel veelzijdig materiaal en door het toevoegen van verschillende additieven op heel veel verschillende manieren te gebruiken. De verschillende additieven zorgen ervoor dat het materiaal hard, stijf, soepel of zacht wordt. Net wat de toepassing nodig heeft. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *