Waarom een vakantie Tanzania?

Denk jij na over een vakantie Tanzania? Dan ben je zeker niet de enige. Tanzania is niet het vakantieland waar veel mensen als eerste aan denken. Echter is het wel een vakantieland dat steeds populairder wordt. Dit is absoluut niet gek want dit land heeft simpelweg ontzettend veel te bieden. Mocht jij weten wat er zo leuk is aan een vakantie Tanzania? Dan is het aan te raden om dit artikel eens door te lezen. In dit artikel gaan we hier namelijk uitgebreid op in. Veel leesplezier toegewenst!

Een vakantie Tanzania is onvergetelijk

Wanneer je kiest voor een vakantie Tanzania, dan kies je voor een onvergetelijke reis. Tanzania ligt in Afrika en dit betekent dat je te maken krijgt met een hele andere cultuur en ook een ander klimaat dan dat je nu gewend bent. Tanzania heeft erg veel te bieden en een mooi voorbeeld daarvan is de Kilimanjaro. Dit is de hoogste berg van Afrika en deze zou je kunnen beklimmen. De berg is maar liefst 5,892 meter hoog, je kunt de berg op verschillende manieren beklimmen. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat alle tochten dagen duren. Zorg er dan ook voor dat je hier voldoende tijd voor neemt.

Wanneer je de berg gaat beklimmen tijdens jouw vakantie Tanzania, dan is het aan te raden om een gids in te huren. Het kan gevaarlijk zijn om de berg zelf te beklimmen, je kent de routes immers niet. Een ervaren gids kent de routes gelukkig wel. 

Geweldige stranden

Wanneer je ervoor kiest om op vakantie naar Tanzania te gaan, dan kan je dit ook doen om even goed tot rust te komen. Tanzania heeft namelijk fantastische stranden en ieder jaar weer telt dit veel bezoekers, dit is niet voor niets zo. De stranden zijn wit en het water is helderblauw. Geniet van een lekker drankje en kom volledig tot rust op het strand!

Cultuur snuiven

De cultuur is natuurlijk net even anders dan je gewend bent. Dit zorgt ervoor dat je ook kunt genieten van de speciale gerechten die men hier voor jou kan bereiden. Let echter wel op, het blijft een Afrikaans land, als het gaat om hygi├źne, dan kan dit dus minder zijn dan je gewend bent. Breng daarom alleen een bezoek aan restaurants met een goede naam. Zo weet je zeker dat je tijdens je vakantie geen voedselvergiftiging krijgt en dat is natuurlijk ook wel zo fijn. Maar maak bijvoorbeeld een safari in Tanzania ook onderdeel van je reis!

Voorbereiding

Voordat je op vakantie Tanzania gaat, is het aan te raden om jezelf goed voor te bereiden. Zo zal je een paspoort moeten hebben dat op de dag van vertrek nog minstens een half jaar geldig is. Verder heb je een visum nodig om dit land in te komen, deze kan je bij de ANWB aanschaffen. Je kunt dit ook in Tanzania doen, echter raden wij dit af. Je moet dan lang in de rij staan. Wij raden het wel aan om je in te enten voordat je op vakantie gaat. Dit voor je eigen veiligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *