Waarom werken in een kinderopvang

Werk jij graag met baby’s en peuters? Dan is werken in de kinderopvang wellicht iets voor jou? Maar kan dit zomaar? Nee, wil jij werken in de kinderopvang dan heb je een relevante mbo 3-diploma of mbo 4-diploma nodig. Bijvoorbeeld mbo Pedagogisch Medewerker Kinderopvang – niveau 3, of mbo Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker – niveau 4. Maar heb jij deze papieren, dan leggen wij je graag uit waarom werken in de kinderopvang zo fantastisch is! Benieuwd naar de mogelijkheden van een kinderopvang in Enschede? Bekijk dan eens de website van Columbus Junior.

De liefde van kinderen

Onvoorwaardelijke liefde. De kinderen in deze leeftijdscategorie zijn natuurlijk afhankelijk van jou. Jij leert ze de wereld ontdekken. Van het eten van een stukje fruit tot misschien wel de eerste stapjes. Ze vertrouwen jou. Daarnaast komen ze af en toe een knuffel brengen of halen als ze die nodig hebben.

Iedere dag is anders

Houd jij van afwisseling? Dan is het werken in de kinderopvang zeker iets voor jou. Geen dag is hetzelfde. Je bent namelijk iedere dag bezig met het ontwikkelen van jouw groep kinderen. Natuurlijk zal je veel vaste routines hebben, maar je zult altijd merken dat de dag toch anders verloopt. 

Waardering 

Hier doe je het natuurlijk voor. De waardering van het kind en de ouder. Je zult in de loop van de tijd merken dat het kind zich ontwikkeld en steeds meer gaat ontdekken in de wereld. Hier ben jij mede verantwoordelijk voor. Je zult in gesprekken met de ouder de waardering ook voelen. 

Er zijn nog tientallen redenen te noemen waarom werken in de kinderopvang geweldig is. Werk jij al met kinderen? Laat ons dan weten waarom jij het zo fantastisch vindt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *