Wat doet een metaalbewerker?

pexels-pixabay-73833

Werken in de metaalbewerking: is dat iets voor jou? Als metaalbewerker moet je verschillende dingen kunnen. Wat is een metaalbewerker, hoe ziet een werkdag eruit en wat verdient een metaalbewerker? Na het lezen van deze blog weet je of de metaalbewerking iets voor jou is!

Wat is een metaalbewerker?

Een metaalbewerker bewerkt metalen tot bruikbare materialen. Hierbij kun je denken aan het vervaardigen, assembleren of repareren van bijvoorbeeld bruggen, voertuigen en werkmachines. Werkzaamheden in deze functie kunnen onder andere zijn: Zagen; Slijpen; Frezen; Lassen; Monteren; Repareren. Als metaalbewerker moet je secuur kunnen werken op basis van een tekening. Ook is het belangrijk dat je planmatig te werk gaat.

Werkdag van een metaalbewerker

Vaak werk je in de metaalbewerking vanuit een vaste standplaats. Je werkt bijvoorbeeld in een fabriekshal of werkplaats. Het kan ook zo zijn dat je op verschillende locaties werkt. Elk project kan namelijk een andere standplaats hebben. Er zijn geen vaste werktijden in deze branche. Misschien heb je vaste tijden, maar een bedrijf kan ook in ploegendienst werken.

Wat verdient een metaalbewerker?

Het gemiddelde salaris van een metaalbewerker ligt tussen de €2000 en €3500 bruto per maand. Dit kan weer verschillen wanneer je bijvoorbeeld overwerkt of toeslagen in het weekend ontvangt. Daarnaast wordt je salaris bepaald op basis van ervaring, opleiding en certificaten. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je vaak verdient!

Meer dan metaalbewerking

Naast het werken met metaal, werkt Laveno bijvoorbeeld ook met kunststof producten. Andere materialen zijn brons, messing, aluminium en koper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *