Wat kun je doen tegen een storm?

storm

Eens in de zoveel tijd gaat het los. Na een periode van extreme hitte barst het los. Onweer, hagel, windhozen en veel regen. De laatste keer dat ons land werd getroffen door extreem weer, was de schade groot. Huizen werden onbewoonbaar verklaard, bomen zijn omgewaaid en daken vlogen door de lucht. Door dit soort weer kan het voorkomen dat je een dakrenovatie nodig hebt om de schade te herstellen. Wat kun je doen om zoveel schade te voorkomen? Je leest het in deze blog. Bekijk ook: gevelrenovatie en asbest verwijderen door Kok Dak & Wand

Voorbereiden op storm

Tijdens een storm kun je te maken krijgen met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. Je kunt je jezelf, je huis en je bezittingen goed beschermen tegen zware windstoten. Zo is het belangrijk dat je losliggende objecten rondom huis weghaalt en alle ramen en deuren sluit. Ook is het verstandig om je auto op een veilige plek te zetten. Zorg ervoor dat de auto uit de buurt staat van bomen en schuttingen. Gaat er tijdens de storm iets kapot? Wacht dan met de noodreparatie tot de storm voorbij is.

Buiten schuilen

Ben jij op het moment van de storm buiten? Probeer dan te schuilen in een gebouw en wacht tot de storm is gaan liggen. Schuil absoluut niet onder bomen of dichtbij huizen. Vallende takken, dakpannen en andere objecten kunnen erg gevaarlijk zijn. 

Wie bel je bij schade?

Bij acuut gevaar dien je altijd 112 te bellen. Denk bijvoorbeeld aan instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of een boom die dreigt om te vallen. In deze gevallen komt de brandweer. Is er geen sprake van acuut gevaar, zoals een boom die in de berm ligt of schade aan openbare ruimte, bel dan de gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *