Wat voor soorten gezelschapsspelletjes zijn er allemaal?

Een avondje gezellig spelletjes doen met vrienden of familie is altijd leuk. Er zijn echter ontzettend veel verschillende soorten spellen die je zou kunnen spelen. Niet iedereen vindt alles leuk, dus het kan best nog een klus zijn om een spel te vinden dat iedereen aanspreekt. Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten gezelschapspelletjes, om zo je keuze wat gemakkelijker te maken.

Bordspellen

Bordspellen zijn erg populair. Deze spellen worden, zoals de naam al zegt, op een bord gespeeld. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder Monopoly en Risk. Ook Party & Co wordt op een bord gespeeld en is leuk om met een groep te doen. Door de veelzijdigheid van dit spel (en de verschillende uitbreidingen, net als bij Monopoly) verveelt het niet snel.

Dobbelspelletjes

Wil je gezellig een spel spelen met wat vrienden, maar heb je niet veel tijd of houd je van spelletjes die niet zo lang duren? Dan zijn dobbelspelletjes erg geschikt. Er zijn verschillende soorten te krijgen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Yahtzee (met cijfers), of Boggle (met woorden). Het is maar net waar je van houdt! 

Puzzels

Puzzels ouderwets? Welnee. Tegenwoordig zijn er veel mensen aan het puzzelen geslagen. En dat is niet zo gek, puzzelen is niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens rustgevend. Je kunt bovendien zelf kiezen hoe moeilijk je de puzzel wilt, zo zijn er puzzels verkrijgbaar met maar 500 stukjes, maar ook puzzels van 10.000 stukjes. 

Kaartspellen

Kaartspelletjes zijn erg oud. Ook hierbij zijn er weer verschillende varianten waar je uit kunt kiezen. Bovendien neem je een kaartspel gemakkelijk met je mee, waardoor je het overal kunt spelen, waar je ook bent. En wil je eens iets anders? Dan kun je ook speelkaarten bedrukken. Je zou ze kunnen bedrukken met jouw naam erop, of met een mooie afbeelding. Zo weet je altijd dat de kaarten van jou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *