Wat voor soorten tuinhout zijn er allemaal?

lumber-84678_640

Hout, waarschijnlijk hebben we allemaal wel iets in huis wat er van gemaakt is. Hout is vooral populair voor in de tuin. Van veranda’s tot aan plantenbakken wat kan er niet met tuinhout? Wil jij een nieuwe meubel laten maken voor in de tuin van hout? Dat komt goed uit in deze blog geven wij je namelijk informatie over verschillende soorten tuinhout. Na het lezen van dit artikel weet jij dus welk hout jij moet hebben voor in de tuin.

Douglas

Douglas is tuinhout dat veel wordt gebruikt voor schuren, overkappingen en meubels voor in de tuin. Je kan Douglas herkennen aan haar geelbruine kleur. Douglas kan verkleuren naar een grijzere kleur wanneer deze onbehandeld is. Douglas zit in de duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het ongeveer 10 tot 15 jaar meegaat.

Vurenhout

Vurenhout is de houtsoort die het meest wordt gebruikt in Nederland. Het is namelijk makkelijk te bewerken en relatief goedkoop is. Vurenhout heeft een witgele kleur en zit in duurzaamheidsklasse 4. Dit betekent dat het hout 5 tot 10 jaar meegaat. Het hout is niet duurzaam en kan slecht tegen vocht.

Eikenhout

Waarschijnlijk heeft iedereen er wel eens van gehoord: eikenhout. Eikenhout is hout dat vaak gebruikt wordt voor meubels. Het heeft een bruine kleur en zit in duurzaamheidsklasse 2. Dit betekent dat het hout 15 tot 25 jaar meegaat.

Steigerhout

Steigerhout is ook bij veel Nederlanders bekend. Steigerhout wordt vaak gemaakt van vurenhout en wordt vaak gebruikt voor het maken van tuinmeubels. Een groot voordeel van steigerhout is dat het schimmelvrij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *