Wat zijn de beste handelspartners van Nederland op het gebied van export?

pexels-pixabay-163726

Export is een hele belangrijke inkomstenbron voor Nederland. Er zijn veel Nederlandse goederen die erg gewild zijn in het buitenland. In deze blog zijn de exportlanden die de meeste producten van Nederland importeren opgesomd. Welke producten sturen wij het meest op in de export transportkisten? Na het lezen van deze blog weet jij het!

Duitsland

Duitsland is voor Nederland echt een belangrijke handelspartner. Niet alleen wat betreft export maar ook op het gebied van import is Duitsland belangrijk. Meer dan een kwart van alle export goederen in Nederland ging richting de Duitsers. De goede economie van Duitsland en de gunstige ligging ten opzichte van Nederland maakt Duitsland een goede handelspartner. De producten die het meest worden geëxporteerd naar Duitsland zijn agrarische producten.

België

Duitsland is niet het buurland dat een goede handel relatie heeft met Nederland. België is namelijk ook een goede relatie van Nederland op het gebied van export. Er worden vooral veel chemische producten, voertuigen, kunstoffen en automatische machines geëxporteerd.

Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse export. Het Verenigd Koninkrijk is Frankrijk voorbij gestreefd en staat nu dus op nummer 3 in de lijst. De handelsgeschiedenis tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk heeft een rijk verleden. De handel met het land is aantrekkelijk door de goede communicatie en de dichtbije ligging ten opzichte van Nederland. De producten die het meest richting het Verenigd Koninkrijk worden gestuurd zijn: groente, fruit, vlees, brandstoffen, chemische stoffen en communicatie apparatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *