Welke banen zorgen voor jouw vrijheid

Het is weer maandagochtend. Je mag, zoals iedere dag, weer vroeg je bed uit om naar werk te gaan. Eigenlijk ben je het wel zat, maar je weet niet zo goed wat je moet doen. Eén ding weet je wel – je wilt meer vrijheid. Niet meer iedere dag om 8 uur op kantoor en stipt om 17.00 uur naar huis. Van baan veranderen? Denk dat eens na over onderstaande banen.

Vrachtwagenchauffeur

De baan met vrijheid. Tenminste, zo ziet iedereen het. Je vliegt van een transport in Duitsland naar een transport in Oostenrijk. Vrijheid heb je zeker. De cabine is jouw tweede thuis, maar je hebt natuurlijk wel contact met de planner. Hij of zij zorgt ervoor dat jij de hele week vol gepland staat met transporten. Belangrijk is om het verschil te weten tussen nationaal en internationaal transport! Wil jij het liefst s’avonds thuis zijn? Kies van voor nationaal transport. 

Postbezorger / pakketbezorger

Misschien niet de meeste uitdagende baan, maar wel een baan waarin jij in de vrije buitenlucht leeft. Vooral de pakketbezorger zal het merken; de (online) bestellingen nemen in rap tempo toe en daardoor is de druk op de bezorger wel aan het toenemen. Toch krijg jij in ruil voor deze druk een baan met veel vrijheden.

Reisleider

Altijd ervan gedroomd om veel in het buitenland te zijn? Hou jij ervan om alles tot in de nopjes te regelen en is reizen helemaal jouw ding? Dan is een baan als reisleider/reisleidster natuurlijk jouw droombaan. Per jaar kan jij vaak kiezen waar je naartoe wilt gaan en zelf heb je natuurlijk ook genoeg vrije tijd in het land van bestemming. 

Waar kies jij voor? Of valt jouw eigen baan toch wel mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *