Werken in de bouw: 3 werkvelden

yacht-4604544_640

Werken in de bouw. Een sector die enorm veel werkmogelijkheden heeft. In deze blog zullen wij drie werkvelden uitlichten. Wat zijn deze beroepen en hoe ziet een werkdag eruit? Ben jij geschikt om aan de slag te gaan in de bouw?

Jachtbouw

Voor wie passie heeft voor techniek en jachten, is de wereld van de jachtbouw interessant. Elk jacht heeft zijn eigen ontwerp en details. Je kunt in de jachtbouw met verschillende functies aan het werk. Denk aan lasser, voorman, projectleider, tekenaar, meubelmaker of monteur. Bij Maritime Projects houden ze zich dag in dag uit het het ontwikkelen van de meest uiteenlopende jachten.

Aannemer

Als aannemer ben jij verantwoordelijk voor bouwactiviteiten: je realiseert en coƶrdineert verschillende projecten. Aannemers werken vaak voor zichzelf. Het is daarom belangrijk dat je van het hele proces verstand hebt. Je maakt de bouwtekening en zorgt vervolgens dat de bouw gestart en voltooid wordt. Het kan zo zijn dat je samenwerkt met andere vakmensen, maar die dien je zelf te regelen en aan te sturen. Jij bent het aanspreekpunt op de werkvloer, dus mogelijke problemen moet je op kunnen lossen.

Kraanmachinist

Als kraanmachinist werk je vaak voor een baas. Je tilt en verplaatst verschillende (zware) objecten, met verschillende kranen. Je werkt als kraanmachinist vaak op een bouwplaats. Als kraanmachinist kun je je specialiseren in bepaalde kranen (denk aan hijskraan, torenkraan, telescoopkraan en mastkraan). Naast het besturen van deze kranen, moet je ook weten hoe je ze goed onderhoudt en hoe je eventuele storingen aan de kraan oplost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *