Werken in de uitvaartbranche: dit zijn de functies

pexels-micael-widell-720732

Wie graag wil werken in de uitvaartbranche, heeft verschillende opties. Er zijn namelijk diverse functies die bij een uitvaartondernemer horen. Vaak worden deze verschillende functies gecombineerd. Ben jij op zoek naar een baan in de uitvaartbranche bij bijvoorbeeld Rina Uulders Uitvaartverzorging?

Uitvaartverzorger

De bekendste functie uit de uitvaartbranche is de uitvaartverzorging. De uitvaartverzorger gaat na melding van overlijden op bezoek bij de nabestaanden om de wensen voor de uitvaart te bespreken. De uitvaartverzorger is verantwoordelijk voor de wensen en financiële mogelijkheden van de uitvaart. Het is belangrijk dat je voor deze functie communicatief sterk bent, goed met emoties kunt omgaan en discretie in acht neemt.

Uitvaartleider

Zodra de uitvaartverzorger de uitvaart heeft geregeld, neemt de uitvaartleider het over. De uitvaartleider zal de uitvaart volgens afspraken leiden. Hij zal de nabestaanden begeleiden tijdens de afscheidsdienst en begrafenis of crematie. Tot slot zorgt de uitvaartleider voor het in gang zetten van het condoleren en zal het condoleanceregister overdragen aan de nabestaanden.

Verzorger overledene

Wanneer je de verzorger van de overledene bent, verzorg je de overledene tijdens de opbaring en in aanloop naar het afscheid. Dit wil zeggen dat je de overledene wast, aankleedt, het haar en nagels verzorgt en uiteindelijk in de kist legt. De verzorging wordt geheel volgens wens uitgevoerd. Het kan zijn dat je in samenwerking met een familielid deze verzorging uitvoert.

Begraafplaats beheerder

Wanneer je de beheerder bent van de begraafplaats, hou je je bezig met de planning, coördinatie en werkzaamheden op de begraafplaats. Je beheert het materiaal, machines en gereedschappen. Je bent niet alleen bezig met het inplannen van begrafenissen, ook hou je contact met de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *