Werken in de wereld van marketing?

Marketing manager. Social media manager. Communicatie adviseur. Allemaal functies die je kunt invullen op het gebied van marketing. Wat deze functies inhouden, leggen wij je uit in deze blog. Wil jij werken in de wereld van marketing? Schakel dan vandaag nog een specialist op het gebied van marketing recruitment in! Kijk bijvoorbeeld eens op de website Babbage.nl.

Marketing manager

Een marketing manager is iemand die de leiding heeft over de marketingafdeling binnen een organisatie. Hij of zij analyseert de wensen en behoefte van klanten. Je doet veel onderzoek naar de markt. Je ontwikkelt en evalueert marketingplannen, onder andere door het uitvoeren van verschillende analyses. Ook ben je verantwoordelijk voor het opzetten van campagnes, zowel online als offline.

Social media manager

Wanneer Facebook, Instagram en LinkedIn geen geheimen voor jou hebben ben jij geschikt als social media manager. Door middel van social media lever je een bijdrage aan de marketingstrategie. Je stelt een social mediaplan op die je vervolgens ook uitvoert. Je bekijkt de resultaten van de gemaakte content en verwerkt dit in de volgende berichten. Als social media manager moet je erg creatief zijn: op het gebied van beeld en tekst!

Communicatieadviseur

Als communicatieadviseur adviseer je een organisatie op het gebied van interne en externe communicatie. Je denkt na over hoe boodschappen overgebracht worden aan de doelgroep. Je doet voorstellen en neemt beslissingen, samen met een team van communicatiemedewerkers. Een werkdag kan er erg variƫrend zijn: van omgang met de pers tot het vormgeven van een complete huisstijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *